Terug naar overzicht

De Toegift

De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indie muziek.

Een nieuw geluid uit Zeeland; De Toegift brengt zijn langverwachte zelfgetitelde debuutalbum uit op indielabel Snowstar Records. Met onder andere het eerder uitgebrachte Nollestrand - een meeslepende ode aan dit specifieke stukje kust - en het melancholische Zo waren de dagen.

De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie.

Ze staan inmiddels bekend als ‘de band die alle rumoerige zalen en café’s stil kreeg tijdens de Popronde’ en ook op Noorderslag wisten ze die reputatie waar te maken; in de top 25 van 3voor12 eindigde De Toegift op nummer één. OOR en Parool noemden hun show als hoogtepunt.

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien.

Aanpassen