Terug naar overzicht

philharmonie zuidnederland

Wonderklarinettist en muziekmagiër Martin Fröst vervlecht folk, jazz en klassiek in een kleurrijke combinatie van dansmuziek waar de vonken vanaf spatten. 

‘Een virtuositeit en muzikaliteit die door geen enkele andere klarinettist (misschien wel instrumentalist) is overtroffen, tenminste in mijn geheugen’, schreef een recensent van The New York Times over Martin Fröst. ‘Niet te beschrijven, dit moet je meemaken, hemels én ruig tegelijk’, aldus een recensent van Le Figaro. Deze wonderklarinettist en muziekmagiër soleert bij Philzuid in Dance Mosaic, een gedeelte uit zijn bejubelde programma Xodus. Daarin vervlecht hij folk, jazz en klassiek in een kleurrijke combinatie van dansmuziek waar de vonken vanaf spatten. Na de pauze laat multitalent Fröst een heel andere kant van zichzelf zien. Hij beklimt de dirigentenbok om het orkest te leiden in Brahms Vierde Symfonie, romantisch en lyrisch én beschouwd als zijn meesterwerk! Het is één van de meest geliefde symfonieën aller tijden. Dit concert moet je gewoon beleven!

Programma
Hongaarse Dans nr. 1 – Brahms
Nomadic Dances – Fröst
Hyper Exit – Hillborg
Roemeense Dansen – Bartók
Klezmer Dans nr. 2 – Fröst
Symfonie nr. 4 – Brahms

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien.

Aanpassen