Vragen over het besteden van de Podium Cadeaukaart

Hieronder geven wij antwoord op de veelgestelde vragen over het besteden van Podium Cadeaukaart.
De onderwerpen:

 1. Ik wil mijn Podium Cadeaukaart besteden. Hoe werkt dat?
 2. Waar kan ik Podium Cadeaukaart allemaal inwisselen en voor welke genres?
 3. Ik wil mijn Podium Cadeaukaart online besteden. Hoe werkt dat?
 4. Ik wil naar een concert. Waar kan ik allemaal naartoe?
 5. Ik wil mijn Podium Cadeaukaart besteden bij Eventim. Hoe werkt dat?

Podium Cadeaukaart besteden

 • Controleer het kaartsaldo van je Podium Cadeaukaart met onze Saldo-checker.

  Fysieke cadeaukaart: het 19-cijferige kaartnummer staat op de achterkant van je cadeaukaart. De 6-cijferige veiligheidscode staat ook op de achterkant van je cadeaukaart, onder de kraslaag. Kras de kraslaag niet weg met een te scherp object (daarmee kun je de code ook wegkrassen).

  Digitale cadeaukaart: het 19-cijferige kaartnummer en de 6-cijferige veiligheidscode staan in de e-mail van de digitale Podium Cadeaukaart.
   
 • Krijg je met de saldo-checker je kaartsaldo te zien? Je cadeaukaart is klaar voor gebruik.
 • Krijg je met de saldo-checker geen kaartsaldo te zien? Ga dan bij Veelgestelde vragen naar ‘de activeringscode’. Klik hier om naar de Veelgestelde vragen te gaan.

Is de veiligheidscode na het krassen toch onleesbaar geworden? Stuur een mailtje aan mail@podiumcadeaukaart.nl met een foto van de complete achterkant van je cadeaukaart. Let erop dat op de foto de streepjescode goed te zien moet zijn en dat we moeten kunnen zien dat de veiligheidscode niet meer leesbaar is. 

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Waar kun je Podium Cadeaukaart besteden?

 • Je kunt Podium Cadeaukaart bij 300+ podia besteden: theaters, concertzalen, schouwburgen en poppodia in Nederland (en Antwerpen). Bekijk ze allemaal hier.
 • Je kunt met Podium Cadeaukaart naar alle genres: Cabaret, Musical, Toneel, Show, Dans, Opera, Klassiek, Concert en jeugdvoorstellingen.
 • De tickets voor een voorstelling of concert schaf je bij het podium zelf aan. Op de verzilverpuntenkaart is te zien of zij Podium Cadeaukaart aan de kassa en/of online accepteren.
   
 • Bij het besteden van Podium Cadeaukaart heb je altijd het kaartnummer en de veiligheidscode nodig.
 • Behoefte aan inspiratie voor het besteden van je cadeaukaart? Bekijk onze uitgaansagenda.
 • Vind je het leuk om maandelijks persoonlijke uittips te ontvangen? Meld je aan voor onze uitgaansmail. Klik hier om aan te melden.
Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Podium Cadeaukaart Online besteden

 • Voor het online besteden van de cadeaukaart heb je het kaartnummer en de veiligheidscode nodig. Deze staan op de achterkant van je fysieke cadeaukaart of in de mail van je digitale Podium Cadeaukaart.
 • Bekijk met de verzilverpuntenkaart of je Podium Cadeaukaart bij je gekozen podium online kunt besteden.
 • Op de website van het gekozen podium vul je het kaartnummer en de veiligheidscode vaak pas op het eind van het bestelproces in. Bij het kiezen van je betaalmethode.
Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Podium Cadeaukaart besteden voor een Concert. Hoe werkt dat?

 • Bekijk de uitgaansagenda voor inspiratie. Met de genre-filter kan direct gezocht worden naar concerten. Kies bijvoorbeeld jazz/pop, klassiek of opera.
 • Podium Cadeaukaart kan ook voor o.a. concerten worden ingewisseld bij Eventim en De Nationale Theaterkassa.
 • Of bekijk met de verkoop- en verzilverpuntenkaart of jouw (pop)podium naar keuze ertussen staat. Mocht dit niet het geval zijn dan vernemen wij het graag! Podium Cadeaukaart sluit continu nieuwe verzilverpunten aan en wij waarderen hierover verzoeken en input (mail je verzoek naar info@podiumcadeaukaart.nl).
Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Podium Cadeaukaart besteden bij Eventim

Eventim is een landelijk ticketverkoopkanaal dat onder meer tickets verkoopt voor grote musicalproducties (waaronder Soldaat van Oranje). Eventim accepteert de Podium Cadeaukaart alléén online.

Online verzilveren bij Eventim:
Je voert het kaartnummer van je Podium Cadeaukaart volledig aan het einde van het bestelproces op eventim.nl in (niet te verwarren met de Eventim Cadeaubon; deze wordt gevraagd aan het begin van het bestelproces).

Nadat je bent ingelogd, selecteer je in het scherm 'Betaalmethoden' de optie 'Overige betaalmethoden' (herkenbaar aan het rode logo van Podium Cadeaukaart). Pas als je wordt doorgestuurd naar de betaalpagina voer je het kaartnummer en de pincode (ook wel veiligheidscode genoemd) in.

Klik hier om naar de website van Eventim te gaan.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Andere lazen ook:

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien.

Aanpassen