Bestel een kaart

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt het besteden van Podium Cadeaukaart? (online) betalen | tickets voor concerten
  • Ik wil mijn Podium Cadeaukaart besteden. Hoe werkt dat?
  • Waar kan ik Podium Cadeaukaart allemaal inwisselen en voor welke genres?
  • Ik wil mijn Podium Cadeaukaart online besteden. Hoe werkt dat?
  • Ik wil naar een concert. Waar kan ik allemaal naartoe?
  • Ik wil mijn Podium Cadeaukaart besteden bij Eventim. Hoe werkt dat?

   

  Op bovenstaande vragen geven wij hier antwoord. 

 • Wat is de geldigheidsduur van Podium Cadeaukaart?
  1. De geldigheid van Podium Cadeaukaart

  De geldigheid van je Podium Cadeaukaart is terug te vinden op de achterkant van je fysieke cadeaukaart of in de e-mail van je digitale Podium Cadeaukaart. Alle Podium Cadeaukaarten die verkocht worden via deze website zijn drie jaar geldig.

  De verschillende opties:

  • Drie jaar geldig: Alle Podium Cadeaukaarten die vanaf september 2019 via www.podiumcadeaukaart.nl of vanaf april 2020 in de winkel zijn aangeschaft zijn drie jaar geldig.
  • Onbeperkt geldig: Podium Cadeaukaarten die vóór augustus 2019 zijn aangeschaft zijn onbeperkt geldig en blijven dit ook. Ook de theater- en concertbon (voorganger van de Podium Cadeaukaart) blijft onbeperkt geldig.
  • Een of twee jaar geldig: Ben je in het bezit van een één of twee jaar geldige Podium Cadeaukaart? Dan is deze aangeschaft via een zakelijk keuzepakket (bijv. kerst- of eindejaarsgeschenk). De vervaldatum van je Podium Cadeaukaart is met de saldo-checker te controleren.  

   De geldigheid van jouw Podium Cadeaukaart staat op de achterkant van de cadeaukaart of vermeldt in de mail van de digitale Podium Cadeaukaart.
    
  1. Wanneer start de geldigheid?
   Vanaf het moment van aankoop. De exacte vervaldatum is terug te vinden via de saldo-checker.
 • Waar kan ik de Podium Dinerbox besteden?

  De Podium Dinerbox is een speciale uitgave van Podium Cadeaukaart en VVV Lekker & Weg Cadeaukaart.

  • In de box zitten twee cadeaukaarten: de Podium Cadeaukaart en de VVV Lekker & Weg Cadeaukaart.
  • Beide cadeaukaarten zijn drie jaar geldig.


  Met deze box geef je een complete avond uit cadeau. Een gezellige borrel of een uitgebreid diner, gevolgd door een onvergetelijke livebeleving in het theater. Lees hier meer over de Podium Dinerbox en de verzilverpunten.

 • Veiligheid kaartsaldo Podium Cadeaukaart (Gratis verzekering!)
  1. Hoe veilig is het saldo op mijn Podium Cadeaukaart? (Verzeker het gratis!)
   Onze missie is méér mensen van de inspirerende wereld van theater en concert te laten genieten. We zetten daarom veel in het werk om te garanderen dat alleen de kaarthouder het saldo van de cadeaukaart daadwerkelijk kan gebruiken.

   Zo zijn alle kaarttegoeden ondergebracht bij een aparte Stichting Derdengelden, zodat het kaartsaldo onder alle omstandigheden te besteden blijft. En bij onze inwisselpunten worden aan de kassabalie alleen originele versies van de cadeaukaart geaccepteerd. Online worden alleen kaartnummers mét unieke pincodes geaccepteerd.
   Wij werken sowieso uitsluitend samen met legale voorverkoopadressen conform de richtlijnen van Weetwaarjekoopt.nl.

   Een cadeaukaart die besteld is via deze website krijgt pas een actief kaartsaldo nadat de cadeaukaart werkelijk ontvangen is (let op: de geldigheidsduur van de cadeaukaart start bij aankoop, niet na het activeren van het kaartsaldo). En onze kaartsaldochecker is beveiligd met een Captcha-code, zodat ook hackers geen toegang krijgen tot het saldo.

   Gratis verzekeren van het kaartsaldo
   Uiteindelijk is de kaarthouder er natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor te zorgen dat de cadeaukaart niet in verkeerde handen komt. En zelfs dan bieden we nog een extra service: indien de kaart vooraf via onze website geregistreerd is, wordt bij diefstal of verlies de oude cadeaukaart geblokkeerd en een nieuwe cadeaukaart met het openstaande saldo toegezonden.

   

  1. Wat gebeurt er bij verlies of diefstal van mijn Podium Cadeaukaart?
   Indien je je Podium Cadeaukaart vooraf hebt geregistreerd, ontvang je bij diefstal of verlies gratis een nieuwe drie jaar geldige Podium Cadeaukaart. Registreer je kaart hier gratis. Zo is je cadeaukaart verzekerd tegen diefstal of verlies.

   Is je geregistreerde Podium Cadeaukaart gestolen of zoekgeraakt? Neem contact op met de klantenservice. Zij zullen een controle doen op je persoonsgegevens en wanneer van toepassing een nieuwe kaart toesturen.
 • Wat is een veiligheidscode (pincode)? En waar kan ik deze vinden?

  De veiligheidscode wordt gevraagd bij besteding van je cadeaukaart. Online en aan de kassabalie.

  Een veiligheidscode (ook wel pincode genoemd) is een zes-cijfers code en staat vermeld op de achterkant van een fysieke Podium Cadeaukaart onder de grijze kraslaag. Wij raden aan om deze kraslaag niet met metalen voorwerpen weg te krassen, de kans dat de krascode daardoor onleesbaar wordt is groot. Heb je een digitale Podium Cadeaukaart (e-card) ontvangen, dan vind je de veiligheidscode in de mail.

  Wanneer heb je een veiligheidscode nodig?
  De veiligheidscode is van belang zodra je de Podium Cadeaukaart wilt besteden. Zowel online als aan de kassabalie bij de Podium Cadeaukaart verzilverpunten zal naast het kaartnummer gevraagd worden naar de veiligheidscode (of pincode).

 • Mijn veiligheidscode is niet leesbaar, wat nu?

  Is de veiligheidscode na het wegkrassen van de grijze kraslaag toch onleesbaar geworden?
  Stuur een mailtje aan mail@podiumcadeaukaart.nl met een foto van de complete achterkant van je cadeaukaart. Let erop dat op de foto de streepjescode goed te zien moet zijn en dat we moeten kunnen zien dat de veiligheidscode niet meer leesbaar is. In reactie hierop wordt de cadeaukaart vervangen door een nieuwe digitale e-card. We streven ernaar je bericht binnen twee werkdagen te beantwoorden.

 • Kan ik met Podium Cadeaukaart een bestelling van boven de €50,- betalen?

  Ja, dat kan. 

  Voor sommige cadeaukaarten geldt er een nieuwe Europese anti-witwasregel. Hierbij geldt dat er bij een aankoop maximaal €50,- betaald mag worden met deze cadeaukaart. Podium Cadeaukaart valt NIET onder deze EU-regel. Met Podium Cadeaukaart kan je dus gewoon een bedrag van boven de €50 betalen. 

 • Ik kan niet inloggen op mijn persoonlijke account. Wat is er aan de hand?

  Vraag hier een nieuw wachtwoord aan als je wachtwoord niet herkend wordt en je deze bent vergeten.

  Wordt het e-mailadres niet herkend, maar heb je in het verleden wel een kaartnummer onder jouw e-mailadres verzekerd? Dan heb je dit kaartnummer waarschijnlijk vóór februari 2018 via onze website verzekerd. Tot februari 2018 kon er op onze website geen persoonlijk account aangemaakt worden, maar werd de verzekering van een kaartnummer alleen in onze systemen opgeslagen. Sinds februari 2018 is het echter ook mogelijk een eigen account aan te maken waarin je onder meer zelf je registratiegegevens kunt wijzigen.

  Als je dus vóór februari 2018 een kaartnummer hebt verzekerd, adviseren we je alsnog nog een account aan te maken. Klik hier om een account aan te maken. Je hebt hiervoor wel een kaartnummer van één van jouw Podium Cadeaukaarten nodig. Het maakt niet uit of je dit kaartnummer al eerder via onze website verzekerd hebt.

  Mocht je nog steeds problemen hebben met inloggen, neem dan contact met ons op via info@podiumcadeaukaart.nl of 040 - 2901667.

 • Contact met klantenservice Podium Cadeaukaart

  Staat je vraag er niet tussen?

  Stel je vraag aan onze helpdesk via info@podiumcadeaukaart.nl of tel. 040 - 2901667.
  De klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 - 17.00 uur. 

 • Vragen m.b.t. de coronacrisis
  • Is je voorstelling of concert geannuleerd of uitgesteld vanwege de coronamaatregelen?
  • Is Podium Cadeaukaart vanwege de coronacrisis extra lang geldig?
  • Is er een coulanceregeling voor Podium Cadeaukaarten die gedurende de coronacrisis zijn verlopen?
  • Steun je met het kopen van Podium Cadeaukaart de theaters?

   

  Is je voorstelling of concert geannuleerd of verplaatst?
  Vanwege de coronamaatregelen hebben de theaters in Nederland voorstellingen en concerten moeten annuleren en verplaatsen. De theaters en concertorganisatoren nemen zelf contact met je op indien je kaartjes hebt voor een van deze geannuleerde of verplaatste voorstellingen of concerten.

  Is Podium Cadeaukaart extra lang geldig?
  Podium Cadeaukaart heeft op 2 april 2020 alle cadeaukaarten in omloop van één en drie jaar met 4 extra maanden verlengd. Deze verlening is ook van toepassing geweest op alle cadeaukaarten die in de periode vanaf 2 april 2020 tot 1 april 2021 zijn gekocht. Controleer de nieuwe vervaldatum van je Podium Cadeaukaart met onze saldo-checker.

  Is je Podium Cadeaukaart verlopen gedurende de coronacrisis?
  Ben je in het bezit van een 1jaar geldige Podium Cadeaukaart die gedurende de coronacrisis is verlopen?  Wij komen je graag tegemoet met een coulanceregeling. Lees meer over deze regeling hier.

  Steun je met het kopen van Podium Cadeaukaart de theaters?
  Ja, zeker. Podium Cadeaukaart is namelijk het collectieve marketinginstrument van de sector en wordt uitgegeven door Stichting Promotie Theater- en Concertbezoek. Podium Cadeaukaart is non-profit en alle opbrengsten keren altijd terug naar de sector, in vorm van ticketaankoop of door het promoten van de sector.

  Door Podium Cadeaukaart cadeau te geven stimuleer je extra bezoekers voor de theaters. En dat hebben de theaters in deze zware tijden ontzettend nodig. Zonder publiek, geen theater.

 • Hoe lang is de Podium Cadeaukaart geldig?

  Het saldo op de Podium Cadeaukaart is drie jaar geldig vanaf aankoop.

  Er zijn ook speciale edities van de Podium Cadeaukaart met een geldigheid van één en twee jaar in omloop, maar die worden enkel verstrekt in kerstpakketten of als zakelijk geschenk.

  Alle cadeaukaarten die via deze website worden verkocht zijn drie jaar geldig vanaf aankoop.

  Meer informatie over de speciale edities vind je bij de veelgestelde vragen van 'Ik heb een kaart'.

 • Wat is de Podium Dinerbox?

  De Podium Dinerbox is een speciale uitgave van Podium Cadeaukaart en VVV Lekker & Weg Cadeaukaart.

  • In de box zitten twee cadeaukaarten: de Podium Cadeaukaart en de VVV Lekker & Weg Cadeaukaart.
  • Beide cadeaukaarten zijn drie jaar geldig.
  • De cadeaubox is vanaf €50,- per box.
    

  Met deze box geef je een complete avond uit cadeau. Een gezellige borrel of een uitgebreid diner, gevolgd door een onvergetelijke livebeleving in het theater. Lees hier meer over de Podium Dinerbox en de verzilverpunten.

 • Wat zijn Podium Sokken?

  Deze zelfontworpen sokken van Podium Cadeaukaart kunnen worden bijbesteld bij een Podium Cadeaukaart. Voor meer informatie klik hier.

 • Verzendinformatie: kosten, levertijd, bezorging
  • Hoe worden online bestelde Podium Cadeaukaart verzonden?
  • Wat zijn de verzendkosten en wat is de levertijd per product?

   Je leest het allemaal hier
 • Is de verzending wel veilig?

  De verzending is 100% veilig. Tijdens verzending is het saldo op de Podium Cadeaukaart nog niet actief en heeft de kaart dus geen waarde. 72 uur na verzending vervalt de blokkade automatisch en is de cadeaukaart klaar voor gebruik.

 • Wat is de levertijd van mijn bestelling?

  Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld? Dan bieden wij je bestelling dezelfde dag aan de postbezorger aan.

  Standaard word je bestelling door PostNL verzonden. PostNL levert meestal de eerstvolgende dag, van dinsdag tot en met zaterdag, of in drukke periodes binnen 3 werkdagen. Echter kunnen wij hier geen garanties over geven. Kies voor de optie 'verzending met track and trace' om je bestelling goed in de gaten te houden.

  Een digitale Podium Cadeaukaart ontvang je binnen 60 minuten op het opgegeven e-mailadres.

  SINT & KERST
  Let op! De genoemde leverdatum is altijd een streefdatum. Plaats je bestelling dus op tijd. In de aanloop naar Sinterklaas en Kerst kan de levertijd toenemen. Meer informatie over de levertijd vind je op de website van PostNL.

 • Hoe veilig is het kaartsaldo op de Podium Cadeaukaart?

  Onze missie is méér mensen van de inspirerende wereld van theater en concert te laten genieten. We zetten daarom veel in het werk om te garanderen dat alleen de kaarthouder het saldo van de cadeaukaart daadwerkelijk kan gebruiken.

  Zo zijn alle kaarttegoeden ondergebracht bij een aparte Stichting Derdengelden, zodat het kaartsaldo onder alle omstandigheden te besteden blijft. En bij onze inwisselpunten worden aan de kassabalie alleen originele versies van de cadeaukaart geaccepteerd. Online worden alleen kaartnummers mét unieke pincodes geaccepteerd. Fraudeurs maken zo weinig kans maken. Wij werken sowieso uitsluitend samen met legale voorverkoopadressen conform de richtlijnen van Weetwaarjekoopt.nl.
  Een cadeaukaart die besteld is via deze website wordt geblokkeerd, zonder kaartsaldo, verzonden. En onze kaartsaldochecker is beveiligd met een Captcha-code, zodat ook hackers geen toegang krijgen tot het saldo.

  Uiteindelijk is de kaarthouder er natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor te zorgen dat de cadeaukaart niet in verkeerde handen komt. En zelfs dan bieden we nog een extra service: indien de kaart vooraf via onze website geregistreerd is, wordt bij diefstal of verlies de oude cadeaukaart geblokkeerd en een nieuwe cadeaukaart met het openstaande saldo toegezonden.

 • Kan ik een bestelling ook op factuurbasis middels overschrijving betalen?

  Betalen op factuurbasis middels overschrijving is alleen mogelijk via onze zakelijke site. Na afronding van je bestelling via de zakelijke site ontvang je een e-mail van ons betaalplatform Buckaroo. In deze mail kan je via een internetlink kan aangeven dat je middels overschrijving wilt afrekenen. Je ontvangt vervolgens een nieuwe mail met daarin de benodigde bankgegevens.

 • Wat gebeurt er na aankoop van tickets met het resterende saldo op de Podium Cadeaukaart?

  Het saldo op de Podium Cadeaukaart is drie jaar geldig. Met het resterende saldo kan een nieuwe aankoop worden gedaan in combinatie met bijvoorbeeld een pin- of contante betaling.

 • Nemen jullie teveel bestelde Podium Cadeaukaarten retour?

  Wij nemen teveel bestelde kaarten niet retour. Zie ook artikel 4 van onze Algemene Voorwaarden.

 • Contact met klantenservice Podium Cadeaukaart

  Staat je vraag niet bij de veelgestelde vragen hieronder? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  Op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 - 17.00 uur via tel 040 - 2901667 of per mail via info@podiumcadeaukaart.nl