Terug naar overzicht

NITS

Dit theaterconcert is een dwaaltocht door deze geschiedenis en een kennismaking met de nieuwe songs van Tree House Fire.   

De Nederlandse popband NITS viert hun 50ste verjaardag met onder meer nieuwe muziek en een Europese concerttour getiteld NIT50

NITS 50 jaar
Het jaar 2024 wordt een bijzonder jaar voor de NITS. De NIT50 jubileum tour voert de band in het voorjaar langs de Europese steden die een grote rol in hun carrière hebben gespeeld. Parijs, Zürich, Antwerpen, Brussel en natuurlijk Amsterdam. Het concert wordt een dwaaltocht door hun geschiedenis, maar ook een kennismaking met nieuwe songs. Voorafgaand aan de tour verschijnt begin van het jaar het mini album Tree House Fire (digital/10 inch/cd) met als centraal thema van de 6 nieuwe songs, de brand die de Amsterdamse studio van de band in 2022 volledig verwoestte. Ook start in 2024 de 30-delige podcast Dial Nits, gemaakt door Eric Facon en verschijnt een uitgebreid fotoboek met stills van de video’s en super 8 films die Henk Hofstede vanaf 1980 van de band maakte. Na de zomer tourt de band met NIT50 verder langs de Nederlandse zalen.

Eén van de meest creatieve popbands van Europa
De afgelopen 5 decennia hebben de NITS met hun volstrekt eigen sound en aanpak een onuitwisbare bijdrage geleverd aan de Europese popcultuur. De band rond zanger en tekstschrijver Henk Hofstede, drummer/percussionist Rob Kloet en toetsenist Robert Jan Stips bracht sinds hun oprichting in 1974 meer dan 30 albums uit en mocht talloze prijzen en onderscheidingen in ontvangst nemen, waaronder vier Edison Awards en de Popprijs. Een belangrijk deel van hun geschiedenis is gebaseerd op de nummers die iedereen kent, In The Dutch Mountains, J.O.S. Days, Adieu Sweet Bahnhof en Nescio. Maar het is juist ook hun immer verdergaande ontwikkeling die de NITS tot een van de meest creatieve en vernieuwende popbands van Europa maakt. Ieder album vertelt een nieuw verhaal, zoals Ting (1992) of Les Nuits (2005) of ook het meer recente ‘drieluik’ angst (2017), Knot (2019) en NEON (2022). In januari ‘24 wordt Tree House Fire als mini album aan deze lijst toegevoegd.

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien.

Aanpassen