Terug naar overzicht

14 de musical

14 de musical laat zien hoe Johan Cruijff uitgroeide tot een wereldster. Aan de hand van zang, spoken word, dans, muziek, video- en archiefbeelden, zie je zijn leven door de ogen van hemzelf.

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan één van Nederlands grootste iconen aller tijden. 14 de musical laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede, maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Aan de hand van zang, spoken word, dans, muziek, video- en archiefbeelden, zie je Cruijffs leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. "Maar das logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt."

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien.

Aanpassen