Terug naar overzicht

Philzuid

'Sprankelend en virtuoos’ schreef The New York Times onlangs over de Venezolaanse pianosolist Sergio Tiempo, die ooit als veertienjarige in het Concertgebouw Amsterdam debuteerde.

Aan Schuberts Negende lijkt geen einde te komen. Gelukkig maar. Want (je bent gewaarschuwd!) als je de symfonie live hoort, is de kans groot dat je in trance raakt. Dan wil je maar één ding: dat hij nooit meer ophoudt. 'Een symfonie van hemelse dimensies', zei collega componist Schumann. Hij ontdekte de partituur na Schuberts dood in een ladekastje bij diens broer. Het blijft een raadsel hoe de doodzieke Schubert maanden voor zijn dood zoiets moois kon schrijven. En hij was nog maar net eenendertig. Prokofjev en Rachmaninov schreven als twintigers dit Pianoconcert en deze ‘jeugd’ symfonie'. De genialiteit en zin in het leven spatten eraf. 'Sprankelend en virtuoos’ schreef The New York Times onlangs over de Venezolaanse pianosolist Sergio Tiempo, die ooit als veertienjarige in Concertgebouw Amsterdam debuteerde.

Programma
Symfonie nr. 3 'Youth' – Rachmaninov
Pianoconcert nr. 1 – Prokofjev
Symfonie nr. 9 ‘Grote’ – Schubert

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien.

Aanpassen